Mielenkiintoisia artikkeleita muualla: Sosiaalinen media B2B-yrityksen näkökulmasta, Jupiterin kuu Europa, Intelin 50:n ytimen prosessori

Maanantaisin pyrin julkaisemaan artikkelin, jossa kerron edellisellä viikolla eteeni tulleista muualla julkaistuista mielenkiintoisista artikkeleista. Viime viikolla mielenkiintoni herätti erityisesti nämä artikkelit:

Sosiaalinen media innovoinnissa ja asiakasrajapinnassa (http://piilotettuaarre.blogspot.com/2011/11/sosiaalinen-media-innovoinnissa-ja.html)

Social Media ROI
Image by Intersection Consulting via Flickr

Johanna Janhonen kirjoitti blogissaan Tampereen teknillisen yliopiston professorin Hannu Kärkkäisen DCL-esityksestä, joka kertoo B2B-someilusta innovoinnin kantilta. Blogi-artikkelissa on linkiettynä aiheen diaesitys. Diasesityksen lopussa on linkki myös mielenkiintoiseen Harri Lakkalan esiselvitysraporttiin “Sosiaalinen media teollisuudessa“.

 

SCIENTISTS FIND EVIDENCE FOR “GREAT LAKE” ON EUROPA AND POTENTIAL NEW HABITAT FOR LIFE (http://www.jsg.utexas.edu/news/2011/11/scientists-find-evidence-for-great-lake-on-europa)

Europa, Io and Jupiter in Celestia...
Image via Wikipedia

The Institute for Geophysics at  the University of Texas at Austin’s Jackson School of Geosciences, the Vetlesen Foundation ja NASA yhteistyössä tekemä tekemä tutkimus Jupiterin kuusta Europasta vihjaa, että Europa-kuun jäisen pinnan alla olisi iso määrä vettä. Tätä on epäilty pitkään, mutta lisätutkimusten kautta on nyt siis saatu lisävarmuutta asiaan.

Intel: Supercomputer revamp needs our 50-core chip (http://news.cnet.com/8301-13924_3-57326934-64/intel-supercomputer-revamp-needs-our-50-core-chip/)

Logo of Intel, Jul 1968 - Dec 2005
Image via Wikipedia

Intel on päättänyt lähteä vastaiskuun suur- ja supertietokonemarkkinoille Nvidia-leiriä vastaan prosessorilla, johon yhdelle sirulle on mahdutettu 50kpl  (!) x86-ydintä. Mielenkiintoinen yhdistelmä! Oman kokemukseni mukaan nykyiset käyttöjärjestelmät ja ohjelmistot pystyvät hyvin hyödyntämään prosessorin useampaa ydintä ja onkin erittäin mielenkiintoista nähdä mihin hintaluokkaan erikoisprosessori asettuu.