Mielenkiintoisia artikkeleita muualla: Ein sanomista, Nokia – Microsoft, Kelan fiasko

Maanantaisin pyrin julkaisemaan artikkelin, jossa kerron edellisellä viikolla eteeni tulleista muualla julkaistuista mielenkiintoisista artikkeleista. Viime viikolla mielenkiintoni herätti erityisesti nämä artikkelit:

Ein sanomisen ja luopumisen tuskaa (http://www.kauppalehti.fi/sponsoroidutblogit/sek/ein-sanomisen-ja-luopumisen-tuskaa)

no
Image by the|G|™ via Flickr

Kimmo Suominen (SEK Perfecto) kirjoitti erittäin hyvän ja aina ajankohtaisen artikkelin ei-sanan käytöstä ja luopumisen tuskasta.  Luopumisen tuska tulee esiin erityisesti muutostikanteissa. Artikkelissa on hyvän käytännön esimerkin kautta lähestytty tätä tärkeää asiaa.

 

Yhteistyön hedelmiä )

Image representing Nokia as depicted in CrunchBase
Image via CrunchBase

Nokian ja Microsoftin yhteistyö on vihdoin kantanut hedelmää ja ensimmäinen Windows Phone 7.X -käyttöjärjestelmällä varustetu puhelin Nokia Lumia 800 on saatu julkaistua markkinoille. On ollut mielenkiintoista lukea eri markkinaosapuolien kommentteja, jotka ovat pääasiassa olleet positiivisia.  Itse suhtaudun myös positiivisesti Nokian uuteen avaukseen, koska näin saadaan älypuhelinmarkkinoille enemmän vaihtoehtoja.

Blogin lukematta jättäminen ei estä laskun saapumista (http://www.eioototta.fi/2011/11/blogin-lukematta-jattaminen-ei-esta-laskun-saapumista.html)

KELA

Katleena Kortesuo kirjoitti hauskan pakinan KansaneläkelaitoksestaKela teki viime viikolla melkoisen julkisuustempun ja alkoi periä takaisin opiskelijoiden opintotukena liikaa saamia rahoja ulosmittaamalla asiakkaitaan. Ulosmittauksessa ei sinänsä ole mitään erikoista, mutta mutta, suurinosa näistä opiskelijoista oli kuitenkin sopinut rahojen takaisinmaksusta tietyn yhteisesti sovitun aikataulun mukaisesti ja maksanut maksunsa säntillisesti.  Epäilemättä olisin itsekin tyrmistynyt tällaisesta velkojan toiminnasta.